Poppleasure

Koor

Poppleasure bestaat uit zo’n 25 enthousiaste koorleden, 4 mannen en 20 vrouwen die vaak vierstemmige (sopraan, alt, tenor, bas) arrangementen zingen van popsongs. Vaak zijn dit bekende Engelstalige nummers, soms afgewisseld met Nederlandstalig of bijvoorbeeld met Afrikaanse invloeden. Plezier en enthousiasme staan voorop.

We repeteren iedere woensdagavond van 19:30 tot 21:30 in de Nieuwe Muziekschool Alphen, Burgemeester Visserpark 30.

We oefenen bekende en minder bekende muziek, van ballads tot rock, jazz en blues, en zelfs Afrikaanse folkpop. Sommige arrangementen maakt de dirigent speciaal voor het koor, naar de mogelijkheden die de groep heeft.

Dirigent

Ik ben Maarten van Wijk en heb de opleiding tot Docent Muziek gedaan. Dat betekent dat ik een bevoegdheid heb om muziekles te geven op de basis- en middelbare school. Ik heb een jaar koordirectie gedaan en ben bezig met de Pabo. Die afwisseling vind ik erg fijn, uitdagend en het houdt je scherp. Ik denk namelijk dat zo’n brede interesse je completer maakt als muzikant en als docent. Bij het werken met groepen moet je flexibel kunnen zijn en om iets te kunnen aanleren moet je het soms op een andere manier uitleggen; dat vind ik een leuke uitdaging.

Als dirigent kun je precies zeggen hoe alles moet gaan, en de klank in je hoofd vertalen naar wat er daadwerkelijk gebeurt. En dan is het echt muziek maken! Zingen staat wat dat betreft bijzonder dicht bij wie je zelf bent.